1. Home>

SD Worx Online Privacy Statement

Vaša privatnost je veoma važna za kompaniju „SD Worx“. Ova Izjava o privatnosti na mreži sadrži objašnjenja o tome kako prikupljamo, koristimo, obrađujemo i otkrivamo vaše lične informacije i kako možete da pristupite, menjate ili brišete lične informacije.

BE_privacy_1200x800

1. Na koje usluge se primenjuje ova Izjava o privatnosti na mreži?

1.1 Opseg

Ova Izjava o zaštiti privatnosti na mreži se odnosi na sve veb lokacije kompanije „SD Worx“ i portale koji daju pristup našim uslugama na mreži i povezuju se sa ovom Izjavom o privatnosti na mreži. Za potrebe ovog obaveštenja, „SD Worx“ se odnosi na kompaniju „SD Worx People Solutions NV“, Brouwersvliet 2, 2000 Antwerp i bilo koju drugu „SD Worx“ kompaniju čije se veb lokacije i portali odnose na ovu Izjavu o privatnosti na mreži. 

1.2 Kontroler podataka

Kompanija „SD Worx“ čiju veb lokaciju ili portal posećujete je vaš kontroler podataka, a odgovorna je za prikupljanje, korišćenje, deljenje, zadržavanje i zaštitu vaših ličnih informacija u skladu sa našim standardima privatnosti, ovom Izjavom o privatnosti na mreži, kao i svim važećim nacionalnim zakonima.

Kompanija „SD Worx“ je imenovala službenika za zaštitu podataka (DPO - eng. „Data Protection Officer“). Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o tome kako se kompanija „SD Worx“ bavi zaštitom privatnosti i podataka, obratite se našem SZP, čije kontakt podatke možete pronaći u odeljku 'Kontakt' ispod.

1.3 O čemu se ne radi u ovoj izjavi o privatnosti na mreži

Ova Izjava o zaštiti privatnosti na mreži se ne odnosi na vaše lične podatke koje obrađujemo u ime vašeg poslodavca kao deo „SD Worx“ usluga ljudskih resursa i platnih usluga. Vaš poslodavac ostaje kontrolor podataka za ove aktivnosti i zato će vam poslodavac dostaviti izjavu o privatnosti koja se primenjuje na ove aktivnosti. Kompanija „SD Worx“ je zaključila poseban Ugovor o obradi podataka sa vašim poslodavcem. Ovaj sporazum garantuje da ćemo vaše lične podatke obrađivati bezbedno i u skladu sa važećim zakonima.  U vezi pitanja o ličnim informacijama koje nam pruža vaš poslodavac kao deo usluga ljudskih resursa i platnih usluga koje pružamo ili vaših prava na privatnost kao zaposlenog, obratite se odeljenju za ljudske resurse vašeg poslodavca.

2. Koje informacije prikupljamo od vas?

2.1 Informacije koje nam pružate

lične podatke kada koristite naše veb lokacije, kod popunjavanja kontakt formulara ili preuzimanje formulara, registracije za bilten, prijave se za neki događaj, obuke ili vebinara ili kada na drugi način komunicirate sa nama.

 • Identifikacione informacije kao što su vaše ime i korisničko ime;
 • Kontakt informacije koje nam omogućavaju da komuniciramo sa vama kao što su adresa e-pošte, broj telefona;
 • Informacije koje koristimo za obezbeđivanje pristupa našim uslugama na mreži kao što su lozinka ili drugi akreditivi za potvrdu identiteta;
 • Drugi sadržaj koji generišete ili nam pružate povezan sa vašim nalogom (kao što je slika na stranici vašeg korisničkog profila, željene opcije komunikacije ili zahtevi za podršku).

2.2 Informacije koje automatski prikupljamo

 • Informacije o ponašanju 

Ako nam dostavite vaše lične podatke možemo pratiti vaše interakcije sa veb lokacijom, odredišnim stranicama i e-poštom kompanije „SD Worx“. Naša tehnologija poštuje funkciju „Ne prati“ u pregledačima, tako da ako ne želite da budete praćeni možete da omogućite ovu funkciju u pregledaču. 

 • Kolačići

Takođe koristimo „kolačiće“ (male tekstualne datoteke koje šalje vaš računar svaki put kada posetite našu veb lokaciju) da bismo snimili ili uskladištili podatke. Kada koristimo kolačiće, koristimo kolačiće sesije (koji traju dok ne zatvorite pregledač) ili trajne kolačiće (koji traju dok ih vi ili vaš pregledač ne izbrišete). Na primer, koristimo kolačiće za skladištenje vaših željenih opcija jezika ili drugih postavki kako ne biste morali da ih podešavate svaki put kada posećujete naše veb lokacije, portale ili aplikacije. Neki od kolačića koje koristimo su povezani sa vašim profilom (uključujući informacije o vama, kao što je vaša adresa e-pošte), a neki kolačići nisu. Za detaljnije informacije o tome kako koristimo kolačiće i kako možete onemogućiti kolačiće posetite našu Izjavu o kolačićima.

 • Informacije o uređaju

Prikupljamo informacije o uređaju koji koristite prilikom posete našim veb lokacijama, portalima i aplikacijama. To uključuje informacije kao što su tip uređaja, operativni sistem, verzija… Ove informacije nam pomažu da pružimo najbolju podršku u slučaju problema i podržimo najčešće korišćene pregledače i operativne sisteme.

 • Bezbednosne informacije

Evidentiraćemo aktivnost korisnika da bismo pravovremeno otkrili neovlašćeno ili zlonamerno ponašanje kao što su događaji prijavljivanja korisnika i odjavljivanja, resetovanje lozinke ili promene prava pristupa.

3. Kako koristimo ove informacije?

Vaše lične informacije koristimo u različite svrhe i u skladu sa različitim pravnim osnovama obrade uključujući ispunjavanje ugovora sa poslodavcem i pružanje naših usluga, poštovanje naših zakonskih obaveza, ostvarivanje naših legitimnih interesa ili na osnovu vaše saglasnosti.

U određene svrhe za koje ste nam ih pružili

Kada popunite formular za preuzimanje belog papira („whitepaper“), koristimo informacije da bismo vam poslali e-poruku za preuzimanje belog papira ili ako popunite kontakt formular, koristimo informacije da bismo vam pružili odgovor na vaše pitanje.

Da informišemo klijente o drugim relevantnim rešenjima, događajima ili anketama kompanije „SD Worx“

Ako ste/postanete klijent možemo da koristimo vaše informacije da bismo vam poslali informacije o drugim zanimljivim srodnim rešenjima, pozivnice za događaje ili ankete kako poboljšali našu uslugu.

Možete da izaberete da se povučete iz sve naše marketinške komunikacije u bilo kom trenutku ili možete da promenite željena podešavanja putem a-poruka koje vam šaljemo.

Da bismo personalizovali vaše iskustvo na našim veb lokacijama, portalima i aplikacijama

Vaše lične informacije koristimo za personalizaciju naših veb lokacija, portala i aplikacija na osnovu vaše upotrebe i željenih opcija kako bismo bili sigurni da ćete imati dobro iskustvo.

Da poboljšamo naše veb lokacije, portale i aplikacije

Prikupljamo zbirne analitičke podatke naših veb lokacija, portala i aplikacija kako bismo neprekidno optimizovali naše digitalne platforme. Vodimo računa da svi podaci koje prikupimo u tu svrhu budu anonimni. 

Da sprovodimo analize i istraživanja tržišta

Takođe koristimo zbirne podatke da bismo izvršili analize kao što su analiza trendova, istraživanje tržišta i prediktivnu analitiku.

Da pružimo pristup našim obezbeđenim portalima i aplikacijama i održimo naše usluge na mreži bezbednim i operativnim

Koristimo vaše lične informacije kao što su adresa e-pošte i lozinka da bismo vam dali pristup portalima i aplikacijama na koje imate pravo. Donosimo neophodne mere kako bismo bili sigurni da je ova vrsta informacija pravilno zaštićena i kako bismo sprečili da neovlašćena lica dobiju pristup vašem profilu (npr. putem autentifikacije sa dva faktora). Pored toga, informacije u našim bezbednosnim evidencijama koristimo za praćenje bezbednosti naših usluga na mreži i pravovremeno otkrivanje bilo kakvih neovlašćenih ili zlonamernih aktivnosti.

4. Kako da pristupite, kontrolišete i izbrišete svoje lične podatke?

Poštujemo vaše pravo na pristup i ispravljanje vaših ličnih informacija i zahteve za brisanje ili zahteve za ograničenje korišćenja vaših ličnih informacija kao što je predviđeno važećim zakonom:

 • Imate pravo da znate koje lične informacije obrađujemo
 • Možete da zahtevate od nas da ažuriramo vaše informacije ako su vaše lične informacije nepotpune ili netačne
 • Možete da zahtevate brisanje ili ograničavanje korišćenja vaših ličnih informacija
 • Možete da uložite prigovor na obradu vaših ličnih informacija

Ukoliko imate korisnički nalog i u mogućnosti ste da sami pristupite i promenite neke kontakt informacije i željene informacije putem našeg željenog centra ili portala.

Da biste pristupili, kontrolisali ili izbrisali druge tipove informacija, možete se obratiti kompaniji „SD Worx“ prateći uputstva u odeljku Kontakt ispod.

5. Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke?

Vaše informacije čuvamo samo dok su relevantne za naše komercijalne i operativne aktivnosti ili u druge osnovne svrhe kao što su poštovanje naših zakonskih obaveza, rešavanje sporova i sprovođenje naše politike. Ovo je takođe slučaj za svakoga sa kim delimo vaše informacije i ko sprovodi usluge u naše ime. 

Sledeći kriterijumi mogu da utiču na efektivne rokove čuvanja:

 • Koliko dugo su potrebne lične informacije za pružanje naših usluga na mreži? To podrazumeva održavanje i unapređenje performansi naših proizvoda, održavanje bezbednosti naših sistema i održavanje odgovarajuće poslovne evidencije. 
 • Da li smo dužni iz pravnih, ugovornih ili sličnih razloga da čuvamo vaše lične informacije? Primeri mogu uključivati zakone o obaveznom čuvanju podataka, vladine naloge da se sačuvaju podaci relevantni za istragu ili lične informacije koje se čuvaju za potrebe sudskog spora.
 • Da li ste dali saglasnost za duži period čuvanja? Ako je tako, sačuvaćemo podatke u skladu sa Vašim pristankom.

Kada više ne budemo morali da čuvamo vaše lične informacije, ili ćemo ih ukloniti iz naših sistema ili ih depersonalizovati tako da ne možemo da vas identifikujemo.

6. Sa kim delimo vaše lične informacije?

Vaše lične podatke možemo otkriti drugim članovima grupacije „SD Worx“ i trećim licima.

Delimo podatke samo sa organizacijama trećih strana koje angažujemo za obradu informacija u naše ime (obrađivači podataka) na osnovu naših uputstava i u skladu sa važećim zakonima i ovom Izjavom o privatnosti na mreži. Kod otkrivanja ličnih informacija pokušaćemo da umanjimo količinu ličnih informacija koje otkrivamo kako bi one bile samo direktno relevantno i neophodne za ostvarivanje navedene svrhe. 

Nikada nećemo prodavati ili deliti vaše podatke sa trećim licima za njihove marketinške i reklamne svrhe bez vašeg pristanka.

Možemo da delimo informacije ako smatramo da je to razumno neophodno da bismo ispunili zahteve vezane za zakone, propise ili pravne zahteve:

 • sa organima javnog reda i mira, vladinim agencijama ili ovlašćenim trećim licima kao odgovor na provereni zahtev ili pravni proces koje se odnose na krivičnu istragu ili navodne ili sumnjive nezakonite aktivnosti ili bilo koju drugu aktivnost koja izlaže nas, vas ili bilo kog drugog našeg korisnika pravnoj odgovornosti.
 • sa trećim licima uključenim u pravni postupak, ukoliko nam obezbede sudski poziv, sudski nalog ili znatno sličnu pravnu osnovu, ili na drugi način verujemo u dobru nameru da je deljenje informacija neophodno kako bi se sprečila neposredna fizička šteta ili finansijski gubitak ili da bi se prijavila sumnjiva nezakonita aktivnost.

7. Kako štitimo vaše informacije?

Posvećeni smo čuvanju vaših podataka i zaposlili smo tim stručnjaka za bezbednost koji prate bezbednosne mere koje preduzmemo. Imamo program za obezbeđivanje bezbednosti informacija i neprekidno primenjujemo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mere bezbednosti kako bismo zaštitili vaše lične informacije od neovlašćenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmene. To uključuje zaštitne mere kao što su zaštitni zidovi i šifrovanje podataka, fizičko obezbeđenje i kontrole pristupa informacijama.

Imajte na umu da takođe treba da preduzmete korake da zaštitite svoje lične informacije na mreži. Izaberite jaku lozinku i nemojte da koristite istu lozinku na drugim lokacijama. Nemojte da delite lozinku ni sa kim. Kompanija „SD Worx“ vam nikada neće tražiti lozinku u neželjenom telefonskom pozivu ili neželjenoj e-poruci.

Tamo gde je moguće nemojte da se oslanjate samo na lozinku, već koristite jake mehanizme potvrde identifikacije koje smo vam stavili na raspolaganje. Takođe ne zaboravite da se odjavite sa veb lokacije i zatvorite prozor pregledača kada završite posao.

7.1 Promene ove Izjave o privatnosti na mreži

Kompanija „SD Worx“ zadržava pravo da s vremena na vreme ažurira ovu Izjavu o privatnosti na mreži. Ako napravimo promene postavićemo izmenjenu Izjavu o privatnosti na mreži na našim veb lokacijama i ažurirati datum „Poslednje ažuriranje“ na vrhu ove izjave.

7.2 Eskaliranje do nadzornog organa

Takođe imate pravo da uložite žalbu svom lokalnom nadzornom organu, Organu za zaštitu podataka. Više informacija o tome kako to da uradite možete da pronađete na njihovoj veb lokaciji: https://www.dataprotectionauthority.be//.

Kontakt 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili prigovora na ovu Izjavu o privatnosti na mreži ili ovu temu možete da se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na adresu 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili prigovora na ovu Izjavu o privatnosti na mreži ili ovu temu možete da se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na adresu 
SD Worx People Solutions NV
T.a.v.: Data Protection Officer
Brouwersvliet 2
2000 Antwerpen

België    putem e-pošte:
dataprotectionofficer@sdworx.com 
 

Ako ste klijent i imate pitanja vezana za privatnost možete se obratiti kontakt osobi kompanije „SD Worx“.